HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2015.03.23. 09:20 sulyazsu

Ha Rák a csillagjegyed, ilyen otthon való neked!

Ha Rák csillagjegyben születtél és szeretnéd harmonikusan berendezni otthonod, most következő posztból kiderül, mit is kéne ehhez tenned. Néhány apró változtatás a lakásod berendezésében, hogy a Rák személyiséged kiteljesedjen és megélhesd a Rád jellemző adottságokat. Nem szentírás, csak néhány praktikus jó tanács, ha otthonodban jól akarod magad érezni.

 

Kedves Rák, számodra legfontosabb érték az otthon, ezért ajánlom figyelmedbe a következő sorokat.

Hogy egy meleg, óvó és tápláló otthoni és családi enteriőr vehessen körül, mert ez érzelmi harmóniádnak és ezáltal fizikai egészségednek kulcsa.

Nézzük, milyen értékeidet és tulajdonságaidat kell közvetítenie az otthonodnak:

  • - Védelmező, gondoskodó típus vagy
  • - kitartó vagy
  • - könnyen takarékoskodsz
  • - eszes vagy.

Kivülről talán keménynek tűnsz, de páncélod alatt különösen érzékeny, érzelmes vagy. Néha talán mélabús és megközelíthetetlen, de a másik pillanatban máris kedves, kellemes embernek látnak ismerőseid.

 

Hogy mit is jelent számodra az ideális otthon?

Nagyon közel áll hozzád a háziasság és a család, ezért az ideális otthon számodra olyan, ahol a család, a sok rokon is jól érzi magát. Otthonodat szentségnek tekinted,  ahol menedéket kaphatsz a kinti világ kellemetlenségeitől, és ahol feltöltheted érzelmi erőforrásaidat.  Az igazi Rák otthona biztonságot, melegséget és otthonosságot áraszt, bár a rendrakás nem a legkedvesebb időtöltésed. Gyakran régi dolgaid is felhalmozódnak, mert nem szeretsz ám akármit kidobni. Szereted a gyűjteményeket és a régiségeket, s szereted egy-két családi ereklyédet kirakni a polcra.

Szóval, ha ezeket tudatosan is felfedezted már magadban, akkor nem marad más hátra, mint a lakásodat otthonná varázsolni. Olyan hellyé, ahol harmóniában vagy az enteriőrrel és jól érzed magad.

Olvasd el hát, hogyan kéne az egyes helyiségeket kialakítanod.

Konyha

A lakás helyiségei közül leginkább a konyha a kedvenced (- vagy az, amelyik közvetlen kapcsolatban van a konyhával-). Legyen hát ez a lakásod központja! Szeretsz főzni és egyébként is élvezed a háztartás egyéb teendőit is. Egy tipikus vidéki konyha illik leginkább személyiségedhez, melynek része egy nagy fa étkezőasztal. Azt szereted, ha itt zajlik az élet, ezért jó, ha a konyhád a lehető legnagyobb. Így lesz hely itt minden tevékenységedhez: főzés, étkezések, kávézás, beszélgetés rokonokkal, társasági élet, telefonhívások, játék a gyerekekkel, egyéb munkálatok. (Persze, időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy néha elmeneküljön megszokott környezetéből.)

A konyhabútort is a lehető legnagyobbra tervezd, mert minden helyre szükséged lesz a rengeteg konyhai kelléked tárolásához.  Kevésbé a modern, inkább a rusztikus berendezés illik Rák személyedhez. Ennek megfelelően inkább közepes árnyalatú fa hatású frontokat, pultot válassz. Régi korokat idéző, zománcozott edényeket akár dekorációnak is kitehetsz, vagy a nyitott polcokon tárolhatod, az effajta használati edényeidet. Ezekben is örömed leled. Falakon, pult felett lógó akasztókon tárolhatsz néhány jellegzetes kerámia, terrakotta edényt. Padlóburkolatnak is nagyon menő lesz számodra egy terrakotta hidegburkolat.

rakkonyha.jpg

kép forrása

 Nappali

Az ideális Rák nappali főleg a kényelemről szól, és nem annyira praktikum jellemzi (mint pl. a Kos esetében) Nagyon szereted, ha nappalidban pihentető, kicsit olyan "belakott" érzés kering, ahol az oda látogató ismerősöd is késztetést érez, hogy csak hanyagul lerúgja cipőjét és lazítson egyet.

Bátran dobd fel a nappalid enteriőrjét egy-egy öregebb, lestrapált, de még mutatós bútordarabbal, kiegészítővel, nem fogod megbánni, mert ezzel is kifejezed a múlttal, a tradicionális stílussal való kötődésedet. Ezek segítenek a családias otthonod hangulatának megteremtésében. Ezek ne csupán kiállítási darabok legyenek, hanem gyakorlati hasznuk is legyen. Továbbá egy nagy, jól megtömött könyvszekrény és a családi fényképek erősítik az otthonosságot.

A kopásálló és praktikus, könnyen tisztán tartható padló alapvető lakásodban, hogy ellenálljon a fokozott igénybevételnek is, amit a látogatók, barátok, rokonok jelentenek. Ahol inkább a kényelmet helyezed előtérbe, ott alkalmazz természetes szöveteket, szőnyegeket. Kedveled a természetes anyagok kellemes érintését. Szereted a fehér színt, a nem túl vakító, kellemes fényeket. Alkalmazz áttetsző anyagokat a csillogás tompításához.

Hálószoba

Hálószobádban akkor érzed majd jól magad, ha az lesz számodra a nyugalom szigete, egy kis menedék. Itt még hangsúlyosabban meg tudod teremteni a szükséges kényelmet. Jó hatással van lelkedre a fehér szín és valószínűleg szereted is: itt bátran alkalmazhatod a relaxálás érdekében. Ágyad legyen kényelmes, fényűző. Használj több különleges párnát, válassz jó minőségű paplant, mert ezek fontosak neked, hogy harmóniában érezd magad és el tudj lazulni. Egy hangsúlyos kovácsoltvas vagy fa kerettel rendelkező ágy adhat igazi alapot neked a pihenésre. Az ágyneműd lehet, klasszikus stílusú, időtlenséget sugalló, fehér színű, finom mintával ellátott. A hálód berendezésénél a finom egyszerűség vezéreljen, ne legyen túlzottan díszítve, de vigyázz, ne csapjon is át ridegségbe. Ebben a helyiségben is kirakhatsz néhány családi fotót, hogy emlékezz a boldog pillanatokra. Ha elfér még, akkor komódot és szekrényt is állíts be ide, hogy itt is biztosíts tároló helyet a gyűjtögető ösztönödnek és megelőzd a rendetlenséget.

rakhalo.jpg

kép forrása

Fürdőszoba

Fürdőszobádban is jó választásnak bizonyul a fehér alapszín. Dekorációs csempének válassz valami kékkel, vagy zölddel rajzolt formát vagy ilyen színű mozaikcsempét. Fürdőd ajtaja legyen natúr fa színű, a bútorzata, mosdóállvány, polcok, szekrénykék szintén fa hatásúak legyenek. Figyeld meg, mennyire támogatják ezek a számodra fontos melegséget, kényelmet. Nagyon fog tetszeni Neked, ha kihelyezel dekorációs céllal néhány kavicsot, tengeri kagylót. Egyik vizes jegy lévén, testhez álló, ha hangsúlyozod tenger hangulatát, a természetet.

rakfurdo.jpgrakfurdo2.jpg

kép1 forrása , 2

Régimódi öntött vas kád,- melyben teljesen el tudsz merülni- illene leginkább személyiségedhez, bár ez egy helyigényes darab. Ha éppen zuhanyfülke fér csak el a fürdőszobádban, annak üvegfalát tudod izgalmas mintával feldíszíteni.i

Mivel tudod még hangulatosabbá tenni otthonod?

Hogy közben saját személyiséged is kiteljesedhet...

  • Egy beltéri csobogó, beltéri, vízzel kapcsolatos dekoráció pihentetően és lelkileg felemelően hat Rád. Kedvelheted a vázákat és tálakat is, mert ezek formájukkal egy kis zártságot, tartózkodást szimbolizálnak, ami nem áll tőled távol. 
  • Szeretsz gondoskodni a növényekről is, amelyek meg is hálálják ezt, kivirágzanak kezeid alatt. Főleg a nagy fehér virágok,(pl. liliom) illenek hozzád. De lehet, hogy túl "drámainak" találod a vágott virágot?
  • Szövött juta, szizál vagy kókuszból készült szőnyegek kiemelik a meleg természetes hatást. Ha érdekel, hol találsz ilyet, csak írj ide.

Lakberendezéssel kapcsolatos kérdésedet ide írhatod: info@lakberakademia.hu

Ikrek , Bika, Kos

A sorozat folytatása következik az Oroszlán jeggyel.

Addig is lakj jól!

 

Szólj hozzá!

Címkék: csillagjegyek


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr277264769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása