HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2014.01.05. 20:50 sulyazsu

Egy fürdőszoba projekt és a kompromisszumok

Egy házaspár bízott meg azzal hogy az elavult fürdőszobájukból tervezzünk valami elegánsat, hangulatosat. Az elmúlt években az ízlésük gyökeresen megváltozott és a lakásuk régi berendezését fokozatosan lecserélik ennek megfelelően is. Most érkeztek el a fürdőszobához, ami lássuk be, nagyobb tervezési rálátást igényel, hiszen ez az a helyiség (a konyhával együtt) ahol az egyes elemeket nem lehet csak úgy, egyszerűen mozgatni, mint mondjuk a nappaliban.

Adott volt a majdnem 7 négyzetméteres fürdőszoba wc-vel, aminek a hangulatát most változtatni szeretnék. Alapvetően a hideg burkolat lecserélését tervezik, és a meglévő falfülkét szeretnék kihasználhatóbbá átépíttetni. A helyiség keretei adottak, amin most nem is szeretnének módosítani, tehát a falak átalakítását, áthelyezését elvetették. A kád, mosdó és vécé maradna a helyén, mert vizes kiállások helyét sem szeretnék nagy ráfordítással változtatni.

Regi furdo1.jpg

(ezek a képek a jelenlegi állapotot mutatják)

P1010128.JPG

A zuhanyzó ötletét elvetették, mindenképpen egy kényelmes nagy kádat szeretnének használni fürdéskor, relaxáláskor. Nekik ez a fontosabb szempont, s kevésbé az, hogy a wc körüli teret növeljük. Azzal viszont egyetértenek, hogy a mostani hivalkodó öblítőtartályt, érdemes elrejteni és egy parapetfalba beépíthetőre cserélni.

Így első körben egy nagyobb káddal terveztem a fürdőjüket, viszont ebben az esetben nem lehetséges funkcionálisan és optikailag elkülöníteni a vécét.

Furdonk_4szakasz.jpg

Én nem tartom szerencsésnek a vécét egy térbe helyezni a fürdővel, de ha már ez adott, mindenképpen javaslom nekik valamiképpen az elkülönítést, kompromisszumok árán is: kisebb kád megoldás lehet. Ehhez készítettem alternatív tervet. (lásd a képet)

Furdonk_4szak__kulonwc2.jpg

A jelenlegi egy nagyobb falfülkét, több hangulati és látvány elemként is funkcionáló részre tagolva több helyük lehet a kellékek elhelyezéséhez. Ezt gipszkartonozással minimális anyagi és idő ráfordítással ki lehet alakítani és mégis praktikusabb elrendezést nyernek vele. A világítás hangulati értékéről már nem is beszélve.

Furdonk_4szak__ejjel_tukros2.jpg

A hidegburkolat választásánál a visszafogottság és az elegancia volt a fő szempont, és nem mellesleg a hideg színeket kerülni szerették volna. Egy ismert gyártó katalógusából választott csempecsalád több elemét is felhasználva (részletekért keressetek) dekoratív fürdő terv született.

Furdonk_4szak__kulonwc.jpg

Az alternatív tervek még készülnek.

 

 

 

5 komment

Címkék: fürdőszoba térelválasztás


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr575736073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.01.06. 20:49:56

A vécé leválasztásának ez a módja nekem nem tetszik. Akkor inkább a mennyezetről földig érő, természetes anyagú, reluxa szerűséget tennék.

sulyazsu 2014.01.06. 20:52:45

Vagy egy mintás üveg térelválasztóhoz mit szólsz?

sulyazsu 2014.01.07. 22:41:50

@micsoda?: Szia! Készítettem alternatívát. Nekem az üveg elegánsabbnak hat, mint egy roló. Neked, hogy tetszik?

Atpat 2014.01.08. 10:36:40

Meglepő, hogy mi is valami hasonlót alkottunk magunknak. Talán vannak bizonyos helyzetek/alkalmak, amik erősen meghatározzák a megoldást...
Az egy térben elhelyezett fürdő és WC eleve kompromisszum. Nálunk is ilyen van, sőt, mindkét fürdőszoba két funkciós. Végül is tud működni, ha muszály.
Ha már elválasztás, szerintem legyen olyan, ami tényleg elválaszt. Egy függöny szerintem hamar elveszti az igazi elválasztás hatását, a félmagas pengefal (esetleg felette üvegtéglával a fény miatt), vagy teljesen felmenő pengefal mögött érzi az ember magát igazán jól. Mondom én tizensok év tapasztalatával.
Ami nekem esetleg hiányzik, az a világítás, bár talán az nem része ennek a tervnek (még :-).

micsoda? 2014.01.08. 10:36:41

@sulyazsu: Szerintem az még jobb, csak költségesebb, ill. macerásabb a megoldása:-)
süti beállítások módosítása