HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2015.04.27. 09:49 sulyazsu

5 tipp tetőtéri berendezéshez

Mit kezdjél a tetőtérrel?

Ha tetőtérben élsz, tetőteret tervezel, akkor ez neked való poszt lesz. 5 tippet kapsz arra, mennyi minden lehetőség rejlik a ferde tetősík alatt is. Otthonosabbá és praktikusabbá tudod alakítani a tetőteret, mint hitted. Csak olvasd végig és próbáld ki!

 

 

Csak annak apropóján, hogy ma épp egy tetőtéri lakásban voltam tanácsadáson, annak beépíthetőségéről volt szó. És tudjátok, mit vettem észre? Azt, hogy tanácstalanok vagytok a tetőtér kialakításán. Sokan megijedtek a ferde tetősík miatt….

Hogy esetleg kevésbé lehet berendezni….

Pedig ha figyelembe veszel néhány ergonómiai szabályt, akkor épp olyan frappánsan és hangulatosan be tudod rendezni, mint bármely más, teljes belmagassággal rendelkező lakást. Sőt, szerintem kuckósabban is, az átlagosan kisebb belmagasság miatt.

Ha végigolvasod a bejegyzést, te is meggyőződhetsz róla. Most adunk 5 tippet, amivel biztosan praktikusan és otthonosan tudod berendezni a ferde tetősík alatti lakrészeket is.

 (De ha leleményes vagy, a sorok között, elrejtettünk plusz tippeket is :)

Figyelj az ergonómiai alapokra!

Ez nem valami titkos varázsszó, ez csak egy egyszerű mérésen alapuló ismeret.

Mit is jelent?

Csak annyit, hogy a tetőtéri otthonod tervezésénél azt is figyelembe veszed, hogy egy átlagos ember ülőmagassága 120 cm.

És még adalékként annyit, hogy az otthonodban a hasznos belmagasság 190 cm-nél kezdődik.

De ettől még az ennél alacsonyabb belmagasságú helyeket is ki tudod használni!!! Csak figyelj!

 1.tipp

 

Ha a tető síkja kb 90 cm-nél kezdődik.

Helyezhetsz alá beépített –persze gondosan megtervezett- szekrényt. Remek pakoló lehetőség, és nem vesz el a közlekedőből, hasznos alapterületből.

 

De helyezhetsz ide ágyat is, de arra figyelj, hogy a 120 cm-es "ülésmagasság" meglegyen, ha felülsz az ágyban, nehogy beverd a fejed.

tetoterhalo.jpeg

halotetoter.jpg

képek forrása

Bónuszként, egy nagyon praktikus megoldást hadd ajánljak!

Ha nagyon alacsonyan kezdődik a ferde sík, -és a kényelmes ágyhasználathoz kell-, akkor húzd előrébb az ágyat és mögé egy éjjeliszekrényként funkcionáló pultot/polcot készíttess, ahova akár kis csecsebecséket is kirakhatsz vagy este lámpaoltáskor lerakhatod a könyvedet.

Hát, nem hangulatos és praktikus?!

 2.tipp

Ha a tető síkja 100 cm-nél kezdődik....

már rakhatsz alá íróasztalt, dolgozó asztalt. Ezek magassága átlagban 80 cm, és ha elé ülsz, akkor is biztosítva van az a kb. 120 cm, ami egy ember kényelmes üléséhez kell.

Dolgozó helyiség berendezéséhez további hasznos tippekért katt ide

De figyelj, hogy tetőtéri dolgozósarkodnak természetes megvilágítása  is legyen, tehát a tetőtéri ablak alá helyezd!

 

 3.tipp

Fürdőszobát is tervezhetsz a tetőtérbe.

 

Ha kádat szeretnél alá tervezni, akkor már elég lehet a 95 cm parapet magasság is. De úgy kell számolnod, hogy ha a kádban állsz, akkor kb. 205 cm magas tetősík alá férsz csak el. Tehát ebben az esetben a tetősíkra merőlegesen lehet a kád hosszát állítani.

tetoterfurdo.jpg

 4.tipp

ferde tetősík alatt konyhát is kialakíthatsz.

Ha a ferde tető 150 cm-nél kezdődik, akkor a 60 cm mély konyhapultot elé helyezheted és kényelmesen tudod használni, anélkül, hogy görnyedned kéne hagyma vágás közben.

 tetoternappali.jpg

 

5. tipp

 Ha a tetősík 110 cm-nél kezdődik, már a wc-t is be tudod helyezni alá, és kényelmesen tudod majd használni.

Ugye, nem is olyan "mostohagyerek" ez a tetőtér, mint, ahogy sokan gondoljátok! Hát, akkor tetőtérre fel!

Lényeg, hogy gondosan méricskélj, számolj, tervezz!

 Ha maradt még benned kérdés, ide írhatod: info@lakberakademia.hu

 

Addig is, lakj jól!

1 komment

Címkék: fürdőszoba hálószoba tetőtér helytakarékos


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr457387658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

recommented 2015.04.28. 21:30:01

Nem mostohagyerek a tetőtér, csak sokkal előnytelenebb, mint a nem tetőtér. Drágább szépen és igényesen berendezni, drága jól leszigetelni, általában drágább a fűtése-hűtése. Ha nincs túl nagy különbség a tetőtér és nem tetőtér ára között, akkor nem érdemes tetőtérben gondolkozni.

Ettől eltekintve tök jó a cikk.
süti beállítások módosítása