HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2014.09.05. 09:24 sulyazsu

A titkos recept, hogyan értékesítsd lakásodat leggyorsabban

 

Avagy: Home staging a lakásod

legjobb reklámja

 

Lakásodat, házadat szeretnéd eladni?

Ne várj a szezonra, értékesítsd lakásodat egy hónap leforgása alatt!

 

Hogyan? Hát úgy, hogy még egy kis időt és energiát fektetsz lakásod belső terének átalakításába, mielőtt kinyitod a bejárati ajtót, hogy az érdeklődők özönét fogadd.

 

Nem, nem fogalmaztam félre.

Lakás értékesítés nem úgy működik, mint a Vatera, hogy felrakod a megunt ruhadarab képét és az árat az internetre és előbb utóbb valakinek megtetszik és jön, rendel, fizet. Nem.

 

Ez olyan inkább, mint egy autó eladás. Gondolj bele, hogy csinálják az ügyes autókereskedők: Mikor átveszik az autót, szépen kitakarítják. Kívül, belül, hogy csillogóbb és csábítóbb legyen és jobban elnyerje az érdeklődők tetszését. Még akkor is a megkímélt állapotot tükrözzék, ha előző gazdája nem fordított rá annyi gondot.

 

Ugyanez kell Te lakásodnak is.

Egy kis 'OPTIKAI TUNING'

 

Hogyan működik alapból az ingatlan hirdetés?

Felrakod a lakásod képét a netre, ingatlanosod felrakja a képeket a netre és vártok. Sokaknak megtetszik a kép, a leírás és ezekből néhányan jönnek és megnézik, de nem jelentkeznek újra. És még vártok. Még jó néhány hónapot. És nem értitek, mire kell még várni. Nem a szezonra. Szezonon kívül is hamarabb tudod értékesíteni lakásodat, ha megfelelő képet mutatsz róla -élőben is.

 

-------------------------------

NNo, de hogyan is ?!

-------------------------------

 

Gondolkodj a vevő fejével és láss a vevő szemével. Jja, hogy nem megy?!

Nem baj, ha nem megy!  Ezért vannak a külső szakértők. Mert ők erre képesek. Elfogulatlanul látják a lakásodat. Te már nem tudod elfogulatlanul szemlélni, hiszen Te laktál benne, Te alakítottad kedvedre és a Te csecsebecséidtől olyan otthonos számodra. Nem is érted, mi nem tetszhet ezen a másik félnek?

 

-------------------------------------------------------

Megoldás a HOME STAGING szolgáltatás

--------------------------------------------------------

 

Egy lakberendező, enteriőr tervező és home stylist -még sajnos nincs meg a szolgáltatás magyar megfelelője, de én szeretem optikai tuningnak nevezni- Szóval egy lakberendező és egy lakásodat feltuningoló szakember tud segíteni.

 Mert:

  • -egységben tudja látni a tereket.
  • -Ő tud bánni az egyszerűbben megvalósítható látványelemekkel és el tud képzelni olyan enteriőrt lakásodból, ami a betérőknek elnyeri tetszését.
  • -Egy olyan általános dekorációt tervez, amivel az érdeklődők könnyebben elképzelik a Te lakásodban az ő jövőbeli otthonukat.
  • -A home stager ellát tanácsokkal, hogy letisztult, hangulatos otthont varázsolj ingatlanodból, amivel azt az érzést kelted benne, hogy milyen jó is itt élni.

 

-------------------------------------------------

Milyen praktikákra kell figyelned?

-------------------------------------------------

 

Ha Te magad szeretnéd lakásodat előkészíteni az eladásra, akkor, íme néhány példa, mire kell figyelned, és milyen változtatásokat kell megfontolnod és a gyors eladás érdekében megvalósítanod.

 

Vizsgáld meg:

 

1)     …, nincsenek-e nem oda illő tárgyak az egyes helyiségekben. (például macskaalom a fürdőszobában, varrós doboz a kanapé mellett, nappaliba beállított ruhaszárító)

 

2)     ….nincsenek-e túlzsúfolva az egyes polcok, nyitott szekrények.

 

Cél, hogy minél szellősebbnek tűnjön maga a lakás, minél szellősebben legyenek elhelyezve a tárgyak, hogy a betérők érezzék, milyen nagy tér áll rendelkezésükre és, hogy milyen világos lakásod.

            Bizonyos tárgyakat már most ideje eldobozolnod, 2 okból is:

-hiszen lassan költözöl.

-fölöslegesen ne zsúfolja a látványt  

 

3)     …vannak-e feltűnően kilógó kábelek, amik a látványt rontják

4)     …nincsenek-e túlzsúfolva a bútorok. Lakás értékesítésnél nem kellenek a pluszba odahelyezett hintaszékek, puffok, kis asztalkák. Csak az alapvető bútordarabok maradjanak, hogy szellőssé, jól tagolttá, és átjárhatóvá tedd a tereket. Lehet, hogy érdemes átvariálni elrendezésüket.

 

5)     …ízlésesen vannak-e elrendezve virágaid. Nincs-e túl sok virág egy helyen, megfelelően ápoltak növényeid? Nem porosak?

 

Jól mutat majd egy csokor vágott virág is a nappaliban, előszobában a fényképezéskor

 

6)…nem túl sötét-e a burkolat, fal színe. Biztosan a tágasság érzését kelti és engedi a fényt szabadon áramolni? Bizony szükség lehet, lecserélni a burkolatot vagy átfesteni a falat világosabb árnyalatúra. Legjobb ilyenkor a fehér szín.

De ha a kanapéd huzata sötét színű, lehet, hogy azon is változtatni kell a hatás érdekében.

 

7…a kazán nincs-e szem előtt. Ha lakótérben van, egy takaró szekrénybe kell helyezni, ha eddig még nem tetted meg.

 

8)…fürdőszobád állapota megfelelő-e. Nem kellenek a fölöslegesen szem előtt hagyott törülközők, gyerekjátékok, pipere holmik. Itt is kezdd el a dobozolást már most!

Ha túl sötét a burkolat, bizony itt is jól jöhet egy változtatás, hogy tisztaság érzését keltse és világosítsa a kisebb teret. Ha csöpög a csap, vagy már túl vízköves, cseréld le.

 

9)…konyha állapota rendezett-e. Pakolj el, minden edényt, poharat. Csak díszítő elemek legyenek a pulton. Fényképezés előtt ízlésesen terítsd meg étkezőasztalod. Hűtő mágneseket már most pakold el!

 

10)…fényviszonyok világosítják-e a tereket. Engedd be a természetes fényt, húzd fel a redőnyöket. A fényképeket nappali világossággal kell készíteni.

 

+1)…van-e olyan tered, ami nincs berendezve. Ne hagyj berendezetlenül, üresen helyiséget! Nem érzékeltethető reálisan a tér nagysága, ha nincsenek benne bútorok.

 

Ha nem elég ez a 11 iránymutató, írj lakásodra szabott tanácsért, tervezésért:

Info@lakberakademia.hu

 haloelotte.jpghaloutana.jpg

---------------------------------

Befektetésed megtérül

----------------------------------

 

Fenti példák közt vannak nagyobb befektetést és kivitelezést igénylő változtatások is. Ne lepődj meg, nem tévedés.

Milyen furcsa, hogy arra az ingatlanra, amiből sok-sok pénzt szeretnél mihamarabb kapni, még költeni is kéne?! Hahha, még mit nem!

De a varázsszó a MIHAMARABB!

Ha ráérsz még 1-3 évig is vele, nekem jó! Ha neked is.

De ha most befektetsz még valamennyit, jóval hamarabb és jóval magasabb áron értékesítheted lakásodat.

Tudod: a most kapott pénz többet ér, mint a jövőben ugyanaz az összeg.

 

 nappalielotte.JPG

nappaliutana.jpg

És tudod, mit mond a statisztika, hogy a home staging szolgáltatást igénybe vevők, mennyi idő alatt adják el az ingatlanukat? Kapaszkodj meg! Átlagban 35 nap alatt adják el hirdetés feladásától számítva. De csak azt, ami rendezett. Igen, egy kicsit megrendezett, mint egy színdarab.

 

További tanácsért, rendezésért írj most:

Info@lakberakademia.hu

Szólj hozzá!

Címkék: home staging


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr476622945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása