HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2014.02.08. 22:09 sulyazsu

Szalmaházakról

Több mint 100 éves múltra visszatekintő építési módról lesz most szó és arról, miket lehet alkotni belőle.

A szalmaház lényege, hogy a fal és esetenként a födém fő alkotóeleme a szalmabála. A szalmabáláknak alapvetően jó a teherbíró képessége, de azért a mai előírások szerint faváz közé helyezik ezeket szalmabálákat és így a falnak is nagyon jó a teherbíró képessége, hőmegtartó képessége.

Ez a technika a zöld technológia és energiatakarékosság iránt elkötelezetteknek ajánlott, mert kevés fűtési és hűtési költséggel érezhetik kényelmesen magukat a házban. Az alapnak nincsen károsanyag kibocsátása és természetes, megújuló energiaforrásból származik. És a felesleg alapanyag megsemmisítése sem okoz gondot és nem terheli a környezetet.

straw-bale-house-photo-chris-keefe-12.jpg

A falak külső rétegét vastag agyagréteg adja, amelynek fő szerepe a tűztől és egyéb károsodástól való védelem, szigetelés, párazárás. Ezek által hozza azokat a paramétereket, amelyeket a "hagyományos" építésű ház szerkezetek is.

straw-bale-house-photo-chris-keefe-13.jpg

És lássuk, milyen megoldások lehetségesek a belső térben:

StrawHouse1.jpg

Wine_Country_Estate_-_SMS_Straw_Bale.JPG

Entry Hall.jpg

dave.interior2.jpg

Amikor belső tereket tervezünk figyelembe vesszük a külső környezetet is ezért, ha rendszerben akarunk gondolkodni, leginkább a vidéki stílusokat és egyes népekre jellemző hangulatokat tudjuk visszaadni (pl mexikói) ezekben a házakban. De én el tudok képzelni modernnel ötvözött változatot is az eklektika vagy a basic stílus jegyében.

Ezek a képek külföldön készültek, de itthon is található néhány eklatáns példa, az egyik épp a szomszédos Solymáron.

Képek forrása: 1, 2

 

Szólj hozzá!

Címkék: rusztikus szalmaház


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr15805496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása