HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2012.09.24. 11:34 sulyazsu

Hálószoba terv - első fázis

Dunakeszin élő fiatal házaspár keresett meg, hogy segítsek kialakítani az emeleti szinten levő 12 nm-es hálószobájukat hangulatos és egységes megjelenésűre.

Eddigi hálószobájuk összetevői egy tejeskávé színnek indult, valójában szürkés hatású fal, egyszerű fényáteresztő függöny az ablakon és teraszajtón, egy vörös ágytakaró valamint az ággyal szemben levő falon egy széf.

Ebből szeretnének egy egyszerű, de mutatós, hangulatos hálóhelyiséget.

Több tényzezőben is tanácstalanoknak tűntek. Nem voltak konkrét elképzeléseik, milyen színeket szeretnének.használni. Beszélgetésünk során arra jutottunk, hogy mindenképpen a visszafogottabb árnyalatokat szeretik, ahogy ez a már berendezett nappali és konyha terükben is látszik. Hogy egy kis pezsgést is lehessen csempészni az éjszakába -ha arra van szükség-, én javasoltam némi élénkebb szín használatát a kiegészítők választásánál. Ez megjelenhet textilen egy apró minta formájában vagy egy hangulatemelő gyertyán,  képkereten is.

Szeretnének az eddig üresen álló falakon is változtatni. Az ágy két oldalánál pont 60-60 centiméternyi közlekedő hely van, ezekre a falakra nem javasoltam polcot, mert az akadályozza a szabad közlekedést. (Mondjuk ki, az ember könnyen beveri a fejét.) Inkább fali dekorációval lehet mozgalmassá tenni ezt a részt.

Nagy tároló alkalmatosságokra nincs itt szükségük, nagyon nem is férne el, de az ágy végébe két kis éjjeli szekrény kiváló megoldás.

Az ággyal szemben levő falba beépített széf - valljuk be -nem túl esztétikus látványával sem voltak megelégedve. Én erre első elképzelésben egy olyan polcot javasoltam, amire ha ráhelyeznek egy képet, vagy egy díszdobozt,  eltakarja a széfet, de ha hozzá szeretnének férni, annak sincs semmi akadálya.

A világítás megoldására sem volt konkrét ötletük; elfogadták tanácsomat, hogy egy lámpa családból válasszanak mennyezeti lámpát és az ágy fölé, két oldalra falikart. Ez is erősíti a szoba egységes megjelenését. A kis szekrénykére állítható lámpát én nem preferálom, mert amellett gyakran kényelmetlen olvasni, illetve nem irányítható a fény útja, zavarhatja a másik embert, aki már esetleg aludni szeretne.

Első lépésként elkészítettem három vázlatot, hogy lássuk, milyen színek használatával tudják elképzelni a hálószobát és ebből kiindulva majd a továbbiakban gondolkodhatunk a teljes berendezésről.

Egyik vázlat egy nyugodt barna és arany színeket tartalmazó összeállítás, ezt tovább gondolva egy kis romantikát csempészhetünk vörös szín használatával. A harmadik változat pedig egy szintén letisztult színeket felvonultató hálószoba terv. S negyedikként elkészült egy a széfet takaró, de hozzáférést is biztosító polcterv.

Ezek a következők:

P1010021b.jpg

P1010024b.jpg

Az ággyal szemben levő falon visszaköszönhet az ágy végénél lévő  két oldalt gipszkartonnal kialakított hangulatvilágítás. Közötte pedig a már említett falba süllyesztett széf és az azt eltakaró polc.

P1010018b.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr424799196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása