HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2012.02.03. 11:02 sulyazsu

Kezdjünk egy jegeskávéval...

 

Tudom, hogy kicsit abszurdnak tűnik így a zord, hideg, -15 Celsius fokban jegeskávéra gondolni, de aki ivott már jó jegeskávét, az nem ijed meg a hidegtől. Én el tudom képzelni egy meleg kandalló mellett üldögélve is.

És hogy milyen a jó jegeskávé? Több helyen kóstoltam már, s el kellett telnie 6 évnek, hogy kialakuljon a jó jegeskávé kategóriáról alkotott elképzelésem, s ehhez ragaszkodom is már. Az első benyomás nagyon fontos: hasson úgy, mint egy költemény. Üvegpohárban szolgálják fel, legyen tejszínhab a tetején (nem tejhab!) és az sem árt, ha a pohár oldalán megjelenik néhány vízcsepp, ami a megfelelő, hideg hőmérsékletről árulkodik. S ha ezen az első tesztelésen átmegy a jeges ital, jöhet a kóstolás.

Kell hogy legyen benne jégkocka és fagyi is. Ha ezek közül bármelyik is kimarad, már nem lesz az igazi, s talán nem is lesz elég fagyos.  Cukor is kell még bele, hogy jó édes legyen. Az plusz pont, ha már cukorsziruppal tálalják elénk, hogy ne kelljen a kristálycukor felolvadására várni.  

Ezek az alapvető követelményeim egy jegeskávéval szemben. A fogyókúrára pedig  (ilyenkor) nem gondolok.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr554058830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása