HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2013.06.15. 21:48 sulyazsu

Gyerekszoba tervezés - több lépésben II.

Ha visszatértél, remélem, tetszett előző -gyerekszobáról szóló- bejegyzésem, mert ígéretemhez híven most azt folytatom. Csak már egy-két évvel előbbre lépve.

Nagyon fontos jelenség, hogy amikor a kicsi gyermek az óvodás kor után iskolába kerül, mesebeli gyermekbirodalmát is át kell hangolni az új életszakaszra. Be kell rendezkedni az új feladatokra, mind belül, mind kívül.

Az óvodás korból átlépve az iskolás korba még mindig meggondolandó, hogy milyen funkciókat szeretnénk besűríteni a gyermek szobájába. Ezek az alvás, nyugodt pihenés , a szabad játék és –új elemként- a tanulás. Talán ez az a korszak, amikor a legtöbb teret igényelné a gyermek, mert itt annyi minden megjelenik az életében.

A kisiskolás gyermek még a mesék világában él, sok játékra van szüksége. Díszítéseknél még megjelenhetnek a mesebeli figurák, mesebeli színek, de itt is óvatosan bánjunk ezekkel, nehogy túl élénkítőleg hassanak a gyerekre.

mas_encanto_en_el_cuarto_de_adriana_1280x1062.jpg

A bútorok tervezésénél még itt is fontos szempont a játékok elhelyezése. Ugyanakkor megjelennek a tanuláshoz szükséges eszközök és könyvek, amiknek szintén helyet kell biztosítani. Nem is beszélve az íróasztalról! Bár személy szerint mellőzném az otthoni tanulást és lecke írást ebben a korban, de a gyerekek többsége örül és büszke, ha megkapja első saját íróasztalát az iskola kezdésekor.

Nagyon jól jönne már ebben a korban is, egy olyan sarok, ahol a barátoknak is helye van, ha átjönnek vendégségbe. Jó szolgálatot tehet itt egy kis asztalka és két kis babzsák fotel, vagy ülőpárna. Ebben a korban is, de leginkább a korai kamaszkorban lesz fontos szerepe a vele egykorúaknak. Ha a későbbiekben nem akarunk sokat alakítani a gyerek szobáján, már most érdemes erre egy külön részt kialakítani. Persze erre nem minden gyerekszobában van elég hely. Sebaj, attól még gyerekeink nagyon jól el fognak bolondozni a pajtásaikkal.

A könnyű tisztán tarthatóság itt is fontos szempont, csakúgy, mint a rendszerezhetőség, és praktikusság. A meleg burkolat elengedhetetlen, nehogy felfázzon a gyermek.

Világítás kialakításánál szintén a funkciókból kell kiindulni. Hasonló megoldásokra van szükség, mint egy nappali, egy dolgozó és egy háló világításánál. Tehát külön meg kell lennie a központi világításnak, hangulatvilágításnak és a helyi, irányított világításnak.

És még egy jó tanács: ne felejtsük el bevonni a gyerkőcöt sem szobája tervezésébe.

  

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszoba


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr45353151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása