HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

 • Szarvasvadászat gepárddal
 • Segesvári várnegyed II. rész
 • Topeka maszkos hősei
 • Pico, a vulkánsziget
 • TCR EU: Agyonmálházott Hyundaiok mellett is lefutott a meccs?
 • Az alma nem esik messze a fájától
 • Reggeli rozsda: Maserati Merak
 • The Coffee Shop - Váci út
 • Öt izgalmas csomagolásmentes bolt a nagyvilágból

2015.12.14. 11:34 sulyazsu

Ha Mérleg a csillagjegyed, ilyen otthon való neked

10 tipp a Mérleg tökéletes otthonához

Kedves Mérleg, ugye, Te is vágysz egy igazán harmonikusan berendezett, kényelmes és hangulatos otthonra? Egy olyan otthonra, ahova örömmel mész haza és lazulsz el végre egy fárasztó nap után.  Ha eddig ezt nem sikerült elérned, nézz most kicsit körül a lakásodban, olvasd el a következő tanácsokat és változtass az otthonod berendezésén. Néha csak egy kicsi változtatás is elég lehet.  De hogy mi is legyen ez? Alábbi sorokban megtalálod Te is, mi a tökéletes otthon receptje neked, ha Mérleg a csillagjegyed. Csak olvasd végig és próbáld ki a tippeket.

 

Kezdjük az asztrológiai személyiségjegyek átgondolásával.

Mérlegként határozott értékrendet képviselsz, melynek fő elemei.

Egyensúly,

Szépség

Harmónia,

Béke,

Ellentét,

Nyugalom

 

Imádod a társasági életet, melyben rengeteg embert elbűvölsz könnyedségeddel. Barátságosnak és diplomatikusnak ismer a külvilág és híresen kifinomult ízlésed van. Bár néha nehezen döntesz, de ha a következő tippeket követed nem fogsz mellé.

 

Fontos számodra a környezeted szépsége ezért hát kifejezetten fontos számodra, hogy otthonod tökéletesen legyen megalkotva. Mert számodra az otthon is egy alkotás, amelyben szeretsz gyönyörködni, de amelyben jól is érzed magad. És mivel a kényelem is fontos az életedben, ennek a kettőnek egyszerre kell teljesülnie.

Jó hír számodra, hogy a Vénusz uralma alatt születtél, ezért jó érzéked van a lakberendezéshez, és úgy tűnik veled született vágyad, hogy széppé varázsold a környezeted, s ebben mindig a tökéletességre törekszel.

Gyakorlatban azonban szereted a nyugodt, kissé hedonista életet, és határozatlanságra is hajlamos vagy ezért, aztán vigyázni kell, nehogy kaotikus egyveleggé váljon az otthonod a sokféle stílus közötti variálásban.

1. Tipp:

Figyelj arra, hogy már az elejétől kezdve egy stílus és téma mentén tervezd az otthonod.

 

2. Tipp:

Használd a távol-Keleti stílust

Jó stílus lehet számodra valamelyik a távol keleti stílusok közül (japán, kínai.), ezek a maguk határozott, hűs, levegős, elegáns jellemzőivel közel állnak hozzád. S ezek jól alkalmazhatók a lakás legfontosabb tárgyain. Szinte úton-útfélen találkozhatsz keleti tárgyakat forgalmazó boltokkal, ahol kedvedre válogathatsz a lakberendezési bútorokból és kiegészítőkből. Hajlamos vagy, hogy elégedetlen legyél saját munkáddal, de hidd el, születetten kiváló az ízlésed a formák és színek világában. Bátran látogasd ezeket a boltokat és nyugodtan hallgass az ösztöneidre, ha válogatod az otthonod hozzávalóit.

 merlegnappali.jpg

Intellektuális ember lévén szereted, ha másokkal is megoszthatod a lakás szépségeit. Nagyon fontos számodra a társasági élet, az emberi kapcsolatok ápolása. Gyakran azért is hívod meg barátaidat, hogy megerősítsenek abban, milyen fantasztikusan és ízlésesen rendezted be otthonod.

 

3. Tipp:

Már a bejárat és az előszoba is tükrözze az otthonod

 

Ha keleti stílusok közül választasz, biztosan nyugodt, tiszta, és derűs lesz otthonod. Főleg modern otthonban állhat jól a keleti hangulat megvalósítása. Már a bejáratnál hozd létre az átmenetet a külvilág zaja és az otthon megnyugtató hangulata között. Távol-keletnél maradva válassz a motívumok közül: szobrok, kellemes szélcsengők, kavicsok közvetítik a harmóniát.

Törekedj arra, hogy az előszobában rend legyen, és az egyes ruhadarabokat, cipőket rejtsd el egyszerű vonalvezetésű, minimalista szekrényekbe. Számodra is mindig fontos a kezdeti benyomás.

 

4. Tipp:

Alkalmazz kontrasztokat a nappaliban

 

Nagyon találó, kellemes és otthonos lesz számodra, ha erős kontrasztok lesznek körülötted, ezzel érezheted magadénak azt a hangulatot, ami folyton benned munkál: megtalálni az egymással szemben álló végletek közötti kompromisszumot. Ezért tanácsos a falakat halvány színűre festeni, (fehér, törtfehér esetleg halvány zöld, kék, rózsaszín) csak kis felületen mintát alkalmazni és mindehhez sötét bútorokat választani.

Padlóra válassz természetes hatású faburkolatot, nem kell ragaszkodni szőnyeghez, de ha szeretnél, akkor inkább szőtt, bordázott anyagú, nyers színű megoldások közül válassz, ezek is legyenek inkább természetességet közvetítők.

Sötét bútorok legyenek: wenge vagy fekete kőris árnyalatban, ha fa hatásút szeretnél.  Modernebb fekete bőr, műanyag és acél bútorok is megadják a szükséges kontrasztot. Nappaliban töltött kényelmes órák kedvéért, pedig legyen a díványod elegánsan fehér és válassz hozzá elütő színű párnákat.

 merlegnappali2.jpg

 5. Tipp:

Romantikus hangulatfényeket tervezz be

Lágy, romantikus fények nélkül nem lesz otthon a lakásod, így ezekről se feledkezz meg. Távol-keleti hangulatú papírlámpások

Ablak előtti rizspapírra emlékeztető pliszék remek megoldást kínálnak, de arra figyelj, hogy színben is harmonizáljon a lakás többi kiegészítőjével.

Számodra kiváló hangulatot ad majd a padlóra elhelyezett kisebb fényerejű megvilágítás, ez nem ragyogja túl a többi dekorációt, nem uralja a hangulatot, kellemes légkört varázsol majd köréd. Akár a szoba két ellenkező pontjára is helyezheted, mert Mérlegként szinte mindenben keresed az ellenpólusokat, az ellentétek kiegyensúlyozását. Otthonodban ebben a formában meg is teheted.

 

6. Tipp:

A konyhád is alkalmas a kontrasztok kifejezésére

Konyhádban is tudod alkalmazni a kontrasztokat. Akár anyagokban akár színekben. Példaként legyen a padló fából, - ami természetesen vizes közegbe valóan lekezeltek- Sőt, ha a távol-keleti témánál maradsz itt is, bambusz parketta lehet a legjobb megoldás-. Képezd kontrasztot a falakkal, vagy a frontokkal. ( világos, fehér) A konyhapult legyen gránit, sötét.

A berendezési dekorációk között is legyen némi kontraszt, fehér-fekete porcelánok, vagy fali csempék, dísztárgyak.

 merlegetkezo.jpg

 7. Tipp:

Harmóniát és nyugodtságot teremts a hálószobádban

Hálószobádban is kövesd az egyszerűséget, nem kell flancos ágy, egyszerűbb, akár fejvég nélküli ágyban is jól fogsz tudni aludni. Ezzel a távol-keleti egyszerűséget is követheted. Mondanom sem kell a természetes padlózatot, meleg fa és természetes szőnyeg. Minimális hálószoba bútorzat, esetleg egy vesszőfont szék, nyújthat látványt.

 merleghalo.jpg

8. Tipp:

Fürdőszoba a szépítkezés jegyében fontos, de maradjon ez is egyszerűen berendezett

Leginkább egy padlóba süllyesztett kád illene hozzád és a keleties enteriőrhöz, de nyilván ez kevés otthonban kivitelezhető. Ezért hát megfelelő kompromisszum lehet, egy egyszerű mély kád, amelyet néhány, kellően hangsúlyozott lépcsőn érsz el. A fürdő padlózata legyen fa hatású, ez éles kontrasztot képezzen a falburkolattal. Padló legyen sötétebb. Bútorzat is legyen sötétebb a falnál.

 

9. Tipp:

Ruhák tárolásához elegendő szekrényt biztosíts

A keleti stílust követő szigorú szabályokhoz rengeteg tárolóhelyre van szükség, mert a dolgaidat rendben kell tartani. Mivel Mérlegként imádod a divatot, hajlamos vagy rengeteg ruhát tartani,-esetenként széjjel hagyni- így szükséged lesz egy tágas szekrényre, ami segít a rend összképének kialakításában. És ugyebár a külsőségek fontosak számodra. 

 

10. Tipp:

Díszítésnél is kövesd a kevesebb több elvét

Ne vidd túlzásba a díszítőelemeket, ne zsúfold össze őket. De hogy milyet válassz? Az ajánlott stílusból kiindulva a keleti kalligrafikus díszítés jól illik majd otthonodba. Egy bekeretezett képként, vagy fali dekorációként. Akár tapéta akár falmatrica formájában. Növényi díszítésként lótusz, bambuszt ábrázoló témák illenek hozzád. Emellett keletiest tárgyak fekete -fehér kontrasztban emelik a harmóniát otthonodban. 

Képek forrása

 További útmutatót szeretnél saját lakásodra szabottan, itt kérdezhetsz: info@lakberakademia.hu

Addig is ,

Lakj Jól

Szólj hozzá!


2015.12.03. 11:10 sulyazsu

Ha Szűz a csillagjegyed, kövesd ezeket a lakberendezési tippeket!

 

Kedves Szűz, ugye, Te is szeretnél jól lakni? Mármint a lakásodban. Alakítsd hát olyanra, hogy azt otthonodnak nevezhesd. A következő tippekkel segítek neked ebben. Mire a cikk végére érsz, kezedben lesz néhány egyszerűbb és - a bevállalósak kedvéért -néhány összetettebb tipp, amit ha megfogadsz és megvalósítod lakásod berendezésében, otthonosan fogod érezni magad benne. Ezen enteriőrtervezési tippek alapja egy kis asztrológiai kitekintés lesz...

 

 

nappaliszuz.jpg

nappa.png

képek forrása

 Tovább a teljes cikkhez

 

Szólj hozzá!

Címkék: csillagjegyek


2015.06.01. 20:50 sulyazsu

Tudd meg, milyen otthon való neked, ha Oroszlán a csillagjegyed

 

Kedves Oroszlán, miért ne szeretnél jól lakni, igaz? És ezt minden értelemben. Hiszen királyi vagy. Fontos számodra az otthon, a kényelem, harmónia. Ha eddig ezt nem sikerült 100%-ban elérned otthonodban, most a személyiséged alapján kapsz egy 10 pontból álló lakberendezési útmutatót, hogyan alakítsd ki otthonod. Próbáld ki, hogy valóban jól lakjál benne!

 

 Tovább a cikkhezHa tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!

További csillagjegyekről itt olvashatsz

 Kérdésed van, lakberendezési tanácsot kérsz? Ide írhatsz

Szólj hozzá!

Címkék: csillagjegyek


2015.04.27. 09:49 sulyazsu

5 tipp tetőtéri berendezéshez

Mit kezdjél a tetőtérrel?

Ha tetőtérben élsz, tetőteret tervezel, akkor ez neked való poszt lesz. 5 tippet kapsz arra, mennyi minden lehetőség rejlik a ferde tetősík alatt is. Otthonosabbá és praktikusabbá tudod alakítani a tetőteret, mint hitted. Csak olvasd végig és próbáld ki!

 

1 komment

Címkék: fürdőszoba hálószoba tetőtér helytakarékos


2015.03.20. 15:03 sulyazsu

Miért kell a csillagokat belekeverni?

Sokan kérdeztétek, minek keverjük bele a lakásunk berendezésébe az asztrológiát, meg a csillagjegyeket. Hogy jön ez az otthonod képéhez?

 

Hát, kedves, csak úgy, hogy Neked jobb legyen! Hogy Te jól érezd magad otthon és legyen az otthonod harmonikus, praktikus. Tökéletes Neked.

Sokszor azt érzem, nem tudod, hol kéne elindulni, hogy kéne kezdeni, mi is lenne jó.

Ez a bútorfront is tetszik, de az is tetszik, gyakran a kettő teljesen eltérő.

És a haverod ráadásul ajánlotta ezt és ezt a megoldást.

És a barátnődnél az aranyszínben pompázó függöny annyira szépen csillog!

És akkor kérdezel engem, hogy melyiket kéne választanod.

Kit érdekel, mi tetszik a haverodnak vagy a szomszédnak?! Kit érdekel, hogy a haverodnál a magasfényű nappali bútor jött be és csillog de nagyon?!

Ha végképp nem tudod, mi lenne jó, akkor jöhet képbe, hogy MI AZ, AMIBEN JÓL ÉRZED MAGAD!

Ehhez pedig nagyban hozzájárul a személyiséged. Személyiséged egyik alapja pedig, -ha hiszel benne, ha nem -, az hogy milyen csillagzat alatt születtél. Akkor pedig nézzük meg, mit szeretsz, személyiségedhez milyen környezet passzol. Ehhez ad segítséget az asztrológia. De ez nem egy kőbe vésett szabályrendszer. Nem olyan, mint a matematika: Hiszen, ahányan vagyunk, annyi félét szeretünk. Ez a fajta megközelítés csak egy vezető fonal, ha végképp elakadnál, bele kapaszkodhatsz.

S akkor itt jön a népmesék egyik végkövetkeztetése: Aki nem hiszi, járjon utána

 

Kosoknak ajánlom

Bikáknak ajánlom

Ikreknek ajánlom

 

 További kérdéseket ide írhatsz: info@lakberakademia.hu

 

Addig is lakj jól!

Szólj hozzá!

Címkék: csillagjegyek


2015.03.08. 21:07 sulyazsu

Íme a recept az Ikrek tökéletes otthonához

Állítólag, minden 'meg vagyon írva' a csillagokban. Még az is, milyen otthonban érzed jól magad. Ha Ikrek jegyben születtél, most megkapod a receptet a neked való otthon kialakításához. Olvasd el, próbáld ki és alakítsd ki ennek megfelelően az életteredet. De csak a Te kedvedért... Ha pedig már minden részlet stimmel, csak dőlj hátra és élvezd a harmóniát.

S hogy mik a hozzávalók? Hát először is egy ízig-vérig Ikrek személyiség. Te is ilyen vagy?

 • - Számodra az elsődleges szempont a kommunikáció?
 • - Szeretsz beszélni, levelet/emailt írni, társaságban lenni, telefonálni?
 • - Szereted az elfoglaltságot?
 • - Kíváncsi természetű vagy?
 • - Mindig tanulsz valamit?
 • - Aktívan veszel részt egy adott társaság életében?
 • - Folyton új információkra vagy éhes?
 • - Nem szeretsz egy helyben, tétlenül ülni?

Ha igen, akkor most olvasd el, ezek alapján milyen otthon való Neked, hogy személyiséged ott is kiteljesedhessen és örömmel térj haza.

Szólj hozzá!


2015.03.02. 08:13 sulyazsu

Ilyen otthon kell egy Bika jegyű személynek

Bika csillagjegyűként vágysz a harmonikus otthonra? Egy olyan otthonra, ahova szívesen mész haza és örömmel töltöd ott minden idődet? Nézz egy kicsit körül a lakásban. Ha eddig ez nem volt 100 százalékban így, változtathatsz rajta. Néha csak egy kicsi változás is elég lehet. De hogy mi lehet ez? Mostani postomból kiderül, mi a tökéletes otthon receptje neked, ha Bika a csillagjegyed. Olvasd végig és találd meg benne az otthonodra szabott megoldást. 

Figyelem! Az írás nem feltétlen csak a Bikáknak szól. Hasznos útravalókat olvashatsz ki belőle akkor is, ha párod, vagy bármely családtagod Bika.

Szólj hozzá!

Címkék: csillagjegyek


2015.02.16. 11:39 sulyazsu

Kos a csillagjegyed? Ilyen otthon való neked

Jól érzed magad az otthonodban? Vagy inkább valami kényelmetlen a lakásodban? Valamin változtatni szeretnél benne? De nem tudod, mi lenne az igazán neked passzoló berendezés, dekoráció?

Ha Kos jegyben születtél most választ kapsz ezekre a kérdésekre, csak olvasd végig a bejegyzést. Biztosan lesz egy "AHA!!!" érzésed. S ha a sorokat olvasva megtaláltad a megoldást, a megvalósítás rajtad múlik. (HA nem tudod, hogyan ültesd át azt a megoldást lakásodra, csak hívd lakberendeződet, és segít a betervezésben.)  

De kezdjük is bejárni a tipikus kos otthonát!

Tovább a teljes cikkre...

 

Szólj hozzá!

Címkék: tervezés csillagjegyek


2015.01.26. 12:30 sulyazsu

Instant recept otthoni hangulat varázsláshoz

Illusztris vendéget vársz otthonra? Átjön barátod, barátnőd, aki előtt meg szeretnéd mutatni, milyen ízléses lakásod van?

Vagy csak eleged van a hétköznapok szürkeségéből?

 

Most instant receptet adok arra, hogyan lehet

- barátságossá változtatni nappalidat, vagy bármely helyiséget

- egyik hangulatból a másikba átalakítani nappalidat

 

Mutatok egy példát arra, hogyan tudod  barátságossá és kellemessé tenni nappalidat gyorsan és 50.000 Ft alatt.

textilek

kép forrása

 

Ha megnézed a képet, látod, hogy túlnyomórészt a fekete és fehér árnyalatait használják a nagy felületeken. Milyen unalmas lenne kiegészítők nélkül ez a nappali.

(oké, a kilátást, most ne vegyük bele!)

Ugye rájössz, minek köszönhető mégis, hogy kellemes összhatást kelt?

--------------------------------------------------------------------------------------------

Igen, a harmonizáló kiegészítőknek.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Amilyen kicsik a berendezéshez képest, annál nagyobb az erejük. A dekorációs elemek különösen sokat jelenthetnek és sokat adhatnak az enteriőr hangulatához és így a Te és a vendégeid hangulatához is.

S hogy mi még a tanulság?

Az, hogy:

-Te is könnyen és gyorsan tudsz ezek segítségével sokat dobni lakásod bármely helyiségén.

- Nem kell irdatlan összegeket fektetned lakásod átalakításába.

 

Csak néhány kiegészítőt kell alkalmaznod, máris érezheted a különbséget. Válassz ki egy figyelemfelkeltő színt, - példánkban ez most a kék -és alkalmazd néhány berendezési tárgyon. Azért kell feltünő szín, mert ez biztosan oda vonzza a tekintetet és eltereli a figyelmet a többi, érdektelenebb tárgyról és sokkal hangsúlyosabb lesz a hatása.

Elég egy vagy két üzletet felkeresned, hogy a hozzávalókat  beszerezd. Íme néhány példa:

 • váza: 2250 Ft/db (Hepihome)
 • tálka: 390 Ft/db (Hepihome)
 • díszpárna: 6500 Ft/db (Diego)

Ha pedig időnként változtatni szeretnél a hangulaton, azt is gyorsan megteheted. Ezek a kiegészítők nem foglalnak túl nagy helyet, könnyen elrejtheted a szekrényedben és elővehetsz egy másik színű garnitúrát belőlük. Máris kedved szerint alakíthatod a hangulatod.

S a vendégeid is jól fogják érezni magukat nálad, s még elismerő szavakra is számíthatsz tőlük.

Tipp: Azért egy gyors rendrakásról se feledkezz meg, mert a rendetlenség is vonzza a tekintetet.

További tippekért látogass el honlapunkra: www.lakberakademia.hu

vagy kérdezz itt: info@lakberakademia.hu

Lakj jól!

Szólj hozzá!

Címkék: kék


2014.11.21. 11:53 sulyazsu

8 lehetőség arra, hogy módosítsd lakásod arányait.

Most egy kis játékra invitálunk Téged. Játékra a színekkel és a térrel. És az érzékeléssel. Nem lesz benne semmi varázslat, csak talán egy pici csalafintaság.

 

Első körben keress egy olyan helyiséget, aminek arányaival nem vagy 100 százalékban megelégedve. Aminek arányai nem a legszerencsésebbek. Esetleg a fényviszonyok rontanak az arányokon.

 

És most lássuk, hogyan lehet a kedvezőtlen térből élhető, kényelmes, arányos teret nyerni. Némi optikai csalással, de csak azért, hogy szemet gyönyörködtető enteriőröd legyen.

 

Állj be az adott szoba ajtajába és nézz körbe a szobán.

 

Nézd meg, milyen a falak, a padló és mennyezet egymáshoz való helyzete. Ezeknek pedig milyen a színe. Ezek a színek ugyanis módosítják a falak távolságának érzékelését. Ezt azért jó tudni, mert ezt tudatosan ki is tudod használni a lakásodban.

 

Az egyes felületek színe, hogyan befolyásolja a tér látszatát?

 

A nagy felületen megjelenő sötét színek közelítenek felénk, a világosak inkább távolibbnak hatnak.

Az ugyanolyan világosságú színek közül pedig, a hideg színek távolító hatással bírnak, míg a meleg színek a térben előbbre ugranak. De csak látványban.

 

 

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

 

 

Ha egy helyiségbe sötét a padlót választasz, sötétebbet, mint a falak, akkor oldalra és felfelé tágíthatod vele a teret.

 

Maradj még mindig az ajtóban, onnan vizsgáld az adott teret!

 

Ha egy helyiségedbe egy sötét padlót választasz és a szemben levő falat a többinél sötétebb tónusra fested, akkor azt úgy fogod érzékelni, mintha a helyiség oldalfalak irányába tágult volna.

 

Van egy széles, de rövid szobád? Burkold a padlót és az oldalsó falakat sötétebb árnyalatúra. Máris úgy fogod érezni, hogy a szoba a világosabb fal irányába tágult.

 

Túl nagy a belmagasság? Nem szereted a magas helyiségeket? Hozd közelebb a mennyezetet optikailag! Válassz sötétebb tónust a padlónak és mennyezetnek is. Sötétebbet, mint a falak. Ezáltal a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek fog tűnni.

 Forrás

Ugyanez a helyzet, ha a mennyezetet és a szemben levő falat fested sötétebbre. Alacsonyabbnak fog tűnni a szoba, viszont feléd közelebbinek érzed majd a szembeni falat. A tér pedig szélesebbnek fog hatni. A világosabb falak irányában érzed majd szélesebbnek.

 

Ha csak a szemben levő falnak adsz sötétebb tónust, egy biztos, tekintetet vonzó látvány lesz. Ha ezt tudod, máris kihasználhatod és egy jó alapot adhatsz egy dekorációs elemnek, polcnak, amit ki szeretnél hangsúlyozni.

De ha van egy hosszúkás helyiséged, -mondjuk előszobád,- annak hosszát látványban csökkentheted, ugyanezzel a megoldással. Tehát, ha a szemben levő falat sötétebb árnyalatúra fested, burkolod. Közelebbinek fogod érezni azt a falat.

Forrás

 

 

Ha az oldalfalakat fested sötétebbre, a szembeni falat, padlót és mennyezetet pedig világosabbnak hagyod, akkor a helyiséged keskenyebbnek fog tűnni.

 

 

 

Maradj még ugyanebben a perspektívában!

 

Az oldalfalak és a hátsó falak sötétek, a padló és a mennyezet világos, elég zárt érzést ad. Már már fojtogató lesz. Felfelé és lefelé fog tágulni, kissé bizonytalanná teszi térérzékelésedet, éppen ezért nem ajánlatos ez a megoldás.

 Decorando interiores ambientes verdes

Forrás

Szintén bizonytalanabbá tesz, ha úgy választod meg a helyiség színeit, hogy a padló a legvilágosabb tónusú és a falak és mennyezet sötétebb. Olyan lesz, mintha a bútorok csak lebegnének a szobában. Rontja a stabilitás érzését és a tér érzékelésedet. Ezt inkább kerüld.

 

 

 

Ugye, milyen érdekes és izgalmas játék volt ez? De ez a valóságban is működik, próbáld csak ki! Nézelődj, kísérletezz!

És persze: Lakj jól!

S ha további ötletekre van szükséged kövesd a blogot,

tanácsért, kérdéseddel ide írhatsz: info@lakberakademia.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fal tervezés mennyezet térmódosítás


2014.11.11. 11:36 sulyazsu

10 ok, amiért szeretheted a retro stílust otthonodban is

Nem kell lemondanod a modern jelzőről, akkor sem, ha kedveled a retro sítlust. Szereted a retro zenét, retro ruhadarabokat? Otthonod kialakításánál is követheted a stílusodat, vidd bele a retro stílus jegyeit és élvezd őket.  Hogy hogyan? A bejegyzés végére tudni fogod.

 

Szólj hozzá!

Címkék: retro


2014.11.07. 09:54 sulyazsu

Miért kell neked is a lakberendezés?

Képzeld el, hogy egy fárasztó nap után szívesen mész haza, s amikor belépsz otthonodba minden napközbeni, munkahelyi gondod hátra tudod hagyni. Azt, hogy egyből ki tudd kapcsolni a zakatoló gondolatokat, csak egy hangulatos, meghitt, rendezett lakásban tudod megtenni.

Képzeld el, hogy a lakásod nem csak az alvó helyed, hanem olyan, mint egy ötcsillagos szálloda. Ahol kényelem, puhaság, praktikum és kényeztetés vesz körül.

Képzeld el, hogy az otthonod berendezése több, mint a multi bútorboltból összehordott darabok összessége. Valami több. Van benne valami mutatósabb is. Amire büszke lehetsz.

Képzeld el, hogy otthonod minden helyiségében harmonizálnak a berendezési tárgyak.  Maguk a terek is az egységes képet mutatják és a lakás helyiségei is összhangban vannak egymással.

Képzeld el, hogy a barátaidat fogadod vendégségbe és tátva marad a szájuk, mikor körbevezeted őket a lakásodban. Már az első pillanatban lenyűgözöd őket azzal a miliővel, amiben fogadod őket.

ezeket nem lehet hevenyészve, össze-vissza megvalósítani! azzal odavész az összkép!

Hogy eddig nem tudatosan tervezted meg lakásod képét?!

Akkor képzeld el, hogy innentől erre koncentrálsz, és kezdd el most megtervezni az új enteriőrt.

 Tervezz meg mindent egyszerre és következetesen. A kivitelezés lehet folyamatos.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


2014.10.31. 09:21 sulyazsu

5 instant példa a konyha terének kialakítására

Ugye korábbi posztjaimból már tudod, hogy lehet konyhádat helytakarékos módon berendezni?

Már azt is tudod, hogy mi az a bázis háromszög, ami a Te kényelmedet szolgálja.

És van egy adott nagyságú tered, amiből szuper kényelmes, szórakoztató, hangulatos konyhát szeretnél berendezni.

De hogyan is kéne azt a három fontos funkciót elhelyezni a teredben, hogy minden kézre legyen, ne fáradj le feleslegesen egy vasárnapi ebéd főzésétől. Hogy legyen a hűtő, mosogató, főzőlap és a pult egymáshoz viszonyítva elrendezve?

 

Erre még lehet, hogy nem kaptad meg a választ. Lehet, hogy azt gondolod, ezek mentén nem is lehet elrendezni a konyhádat. De lehet, csak olvasd tovább, meglátod.

Ezt az űrt fogom most pótolni ezzel a bejegyzéssel.

Szólj hozzá!

Címkék: konyha


2014.10.07. 12:16 sulyazsu

10+1 tipp az IGAZI FÉRFI lakásának berendezéséhez

Egyedülálló férfinak nem egyszerű a dolga, mikor az optimális lakását szeretné berendezni. Az igazi férfinak sem kell lemondani a hangulatos és otthon érzését keltő lakásról. S ha rend és harmónia uralkodik a lakásában, a nők is a nagyvilági férfit látják benne.

 

Ne higgy nekem, PRÓBÁLD KI!

 

Mire a cikk végére érsz, tudni fogod, hogyan is add vissza az igazi férfi képét lakásod berendezésével is.

Szólj hozzá!

Címkék: Férfiaknak


2014.10.06. 10:44 sulyazsu

Így alakítsd ki az esti világítást nappalidban

A sorozatunk mostani bejegyzésében haladunk tovább a világítás témában. Nem pihenünk, elvégre mindent tudni szeretnél, hogy tökéletesen alakíthasd ki lakásodat. Ennek pedig része a megfelelő világítás megtervezése. Ha még nem tudod, miért, látogass vissza egy előző cikkhez.

 

Egy kedvenc témámról lesz szó, remélem, mire a bejegyzés végére érsz, neked is kedvenceddé válik.

 

NAPPALI VILÁGÍTÁSÁNAK TERVEZÉSE

 

 

modernnappalivil.jpg

Szólj hozzá!


2014.10.03. 10:38 sulyazsu

Így tervezd meg az étkező világítását

Ha már megemésztettétek a konyha világítás témáját -és remélem sikerült felismerni, mennyire is fontos-, folytassuk most egy kisebb falattal.

 

Szorosan kapcsolódik hozzá, ezért adja magát, hogy erre ugorjunk.

Ugye kitaláltad?

 

Ez a poszt most az étkezőről fog szólni.

Ebből megtudod, miért kell ezt is átgondoltan kivitelezni.

Milyen szempontokra figyelj oda a tervezésnél, és konkrétan milyen lámpatestet válassz majd a boltban.

(Ezt így végigolvasva, lehet hogy nem is olyan kis falat?) Ha a bejegyzés végére értél, eldöntheted.

 

Akkor lássuk a receptet az étkeződ optimális megvilágításáról!

 

Miért fontos erről is beszélni? Miért kell ezt is jól megtervezned?

 

-Mert az ember életében a kellemes nyugodt étkezés az egészsége része. Teremtsd meg a kényelmes, feltöltekező, nyugodt étkezés hangulatát a világítással is.

 

-Mert jó, ha részletekbe menően látod, mit is eszel. Gondolj csak a halszálkára! De más ételnél sem árt, ha megfelelően érzékeled színét, állagát.

 

-Mert egy-egy ebéd, vacsora után még szívesen üldögéltek az étkező körül és beszélgettek. Sőt, van, aki még kártyázni is ide ül le. Tehát, sok időt töltesz itt is.

 

 etkezo5.jpg

Mit gondolj át, mikor étkeződ világítását tervezed?

 

Alapvető funkció, hogy a fény, amit alkalmazol, megfelelően világítsa meg az étkezőasztalt. De nem csak az a fő szempont, hogy Te jól lássál, az étel jól látható legyen és a fény és lámpa szép legyen...

 

Tehát

-jól lássál

-ne vessen árnyékot semmi az asztalra, még az ott ülők sem.

-egyéb tevékenységekhez is megfelelő legyen a világítás.

 etkezo2.jpg

 Mit is kell választanod?

1) Szükséged lesz egy asztal fölé függesztett, direkt világítás kialakítására.

 

 • *A függesztéket 50-80 cm-re lógasd az asztal lapjától számítva. (itt legyen az alja)

            Így látod, a tányérod tartalmát és a veled szemben ülőket is.

 

 • * A lámpa szélességét az asztal szélességéhez mérten kell megválasztanod:

 

             Búrája, kiterjedése ne legyen túl nagy,

-Maximum 30cm-rel nyúljon az asztal szélei felé, hogy ne verd be fejed, mikor az asztalhoz ülsz.

és azért, hogy ne vess árnyékot a tányérodra, ha eszel.

-Ha nagyobb az asztalod, figyelj, hogy ne csak az asztal közepét világítsa meg a fény, hanem a széleit is: azokat a felületeket, ahova a tányérokat rakod, ahol étkezel.

            Ilyenkor jobb, ha olyan függesztéket választasz, ami több búrából, több ponton világító fényforrásból áll.

 

 etkezo4.jpg

 • * Olyan búrát válassz, amibe ha belenézel ne lásd a fényforrást, ne kápráztassa el szemedet.

 

 • *fény erősségének pedig 60-100W-ot válassz. (Led égők esetében kb 2-3x7W-osat válassz. De a fény ereje és világossága függ a fény színétől, és hogy egyes fénypontokon mennyi égő van.)

 

 • *Választáskor az egységes stílusról se feledkezz meg. Kövesd a konyha-étkező stílusát.

 

2) Hangulat elemként pedig választhatsz a következőkből

 

 • -Étkező köré mennyezetbe épített spotlámpákkal, led csíkokkal kialakított hangulatfény

 

 • -Étkező melletti falon futó, surló fény. Erre választhatsz falikart, vagy kialakíthatsz itt is gipszkartonnal megspékelt dekorációt.

 

 • -A hangulati fény lehet kisebb erősségű: 20-60W

 

 etkezo.jpg

Aláírom, nem egyszerű a funkcionalitást és az esztétikát összeilleszteni, de ha további kérdésed van, írj nyugodtan

info@lakberakademia.hu

Addig is: Lakj jól!

 Figyelem a képek csak illusztrációk. Innen. Te lakásodhoz egyéni tervezés szükséges

Szólj hozzá!

Címkék: világítás tervezése


2014.10.01. 12:15 sulyazsu

Így tervezz világítást a konyhádba!

Vilagítás tervezéséről már olvashattál előző bejegyzéseimben, s ígértem, hogy jön a részletesebb, helyiségenkénti világítás. Fogadd ajándékként ezeket az instrukciókat, és valósítsd meg lakásodban is a szükséges, egyben egészséges és hangulatos világítást.

 

Hogyan is kezdj neki:

 

Minden egyes helyiség fontos, és minden egyes helyiségnél vedd figyelembe, milyen funkciót tölt be életedben, a családod életében. S ha ezt átgondolod, már egy lépéssel közelebb vagy az optimális megoldáshoz.

 

Ez a funkció lesz az alapja, milyen erősségű, helyzetű, fényeloszlású fényforrást kell választanod adott térbe. Hogy jól érezd magad testileg is lelkileg is. Világítás is szolgálja az otthoni tevékenységedet és kényelmedet.

 *********************************************

Elsőként nézzük a konyha világítását:

konyhavil2.jpg 

Miért fontos a konyha világítására nagy hangsúlyt fektetni?

 

Tovább a teljes cikkhez

 

 info@lakberakademia.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha


2014.09.30. 10:07 sulyazsu

10 gyakori hiba, amit kerülj el, ha lakásod belső világítását tervezed

 

A világítás tervezése, belátom, nem egyszerű feladat. Előző bejegyzésemben már betekintést nyerhettél annak összetettségébe. Nem szeretném tovább bonyolítani az életed, ha épp lakásátalakításban vagy. Csupán szeretném letisztázni a részleteket. Vannak tipikus hibák, amiket már mások elkövettek.

 

Te ne hibázz! Tanulj mások hibájából. Gondold át most, hogy később ne kelljen módosítani, mert lehet, hogy az nagyobb munkával és felfordulással járna.

 

Hadd hangsúlyozzam még egyszer a világítás fontosságát: Nem csak azért, mert sok pénz- és időráfordítás a kialakítása, hanem mert egészségedre és hangulatodra is kihatással van!

Nézzük 10 apró lépésben, milyen lehetséges hibákat kell elkerülnöd, hogy a Te lakásod ne csak a színek bútorok, burkolatok terén legyen jól tervezett. Hanem pompás fényben tündököljön!

 

Szólj hozzá!


2014.09.26. 14:13 sulyazsu

Így tervezd be lakásodba az optimális világítást!

Lakásod megfelelő kényelméhez és hangulatához nem elég a színek, bútorok, burkolatok optimális összehangolása és betervezése. A világítás összhatására, a fényforrások és hozzájuk tartozó szerelvények kiválasztására éppen olyan hangsúlyt kell fektetni. Ne bízd csak a villanyszerelő szakemberre, képzeld el magad és tervezd be magad az egyes helyiségek világítását most!

 

Összetett témáról olvashatsz.

Összetett, mert nem egyszerűen látvány- és hangulatelemről van szó, hanem egy olyan dologról, ami akár az egészségedet is érintheti. Összetett, mert több helyen is kell világítást alkalmaznod, és más-más céllal.

Valljuk be, nagyon fontos a hangulati elemek alkalmazása lakásodban, jó közérzeted, pihenésed érdekében. De ez nem minden! Egészségügyi és praktikus szempontokat is figyelembe kell venned. És ez fokozottan érvényes a világítás megtervezésénél, mert a helytelen világítás oka lehet akár fejfájásnak, látás károsodásnak.

 diffvilagitas.jpg

Ha végig olvasod bejegyzésemet, már néhány fogódzót kapsz, hogyan tervezd meg helyesen lakásod egy-egy helyiségében a világítást, úgy hogy az egyszerre legyen megfelelő, élvezhető és az egészségedet se károsítsa.

Tovább a teljes cikkhez:

 

Info@lakberakademia.hu

 

Addig is: Lakj jól!

 

Figyelem, a képek csak illusztrációk!

2

Lakásodba egyéni világítás tervezés szükséges!

 

Szólj hozzá!

Címkék: fények világítás tervezése


2014.09.05. 09:24 sulyazsu

A titkos recept, hogyan értékesítsd lakásodat leggyorsabban

 

Avagy: Home staging a lakásod

legjobb reklámja

 

Lakásodat, házadat szeretnéd eladni?

Ne várj a szezonra, értékesítsd lakásodat egy hónap leforgása alatt!

 

Hogyan? Hát úgy, hogy még egy kis időt és energiát fektetsz lakásod belső terének átalakításába, mielőtt kinyitod a bejárati ajtót, hogy az érdeklődők özönét fogadd.

 

Nem, nem fogalmaztam félre.

Szólj hozzá!

Címkék: home staging


2014.07.22. 10:12 sulyazsu

4 módszer arra, hogyan párosítsd a színeket lakásodban

Te is szereted a színeket? Neked is van kedvenc színed? Netalán több is? Akkor most mindet meg akarod mutatni a lakásodban? Várj még! Ne ess így neki! Előbb olvasd el, hogyan lehet őket ügyesen betervezni egy enteriőrbe. A hangulatos és minőségi otthonod kialakítása érdekében nem lehet akármit akármivel keverni.

 

Lakásod olyan mint egy jó koktél. Csak a legjobb minőségű összetevőkből lesz finom és élvezhető. Nem mindegy miből, mennyit teszel bele, mi lesz a keverés sorrendje, hogyan rázod össze. És a színe az első benyomás, ami lenyűgöz!

 

Ha szeretnéd tarka színekbe öltöztetni lakásodat, de nem akarod, hogy olyan legyen az összkép, mint egy papagáj. Válaszd ki lakásodhoz is a legjobb színeket olyan profi módon, ahogy egy jó mixer elbűvöli a koktélozókat.

 

Ha elolvasod a bejegyzést, a végére tudni fogod, otthonodban melyik kedvenc színedet részesítsd előnyben és ahhoz hogyan és milyen színeket párosíts nappalidban, hálódban, lakásod bármely részén.

Szólj hozzá!


2014.07.10. 11:58 sulyazsu

7 tipp, amit, ha megfogadsz, neked is lehet mesebeli konyhád

És ez most nem mese! Te is berendezheted álomkonyhádat, ahol nem szükséges kötelességnek és fárasztó munkának fogod érezni majd a főzést, hanem szórakoztató táncnak. És biztosan mosolyogva, örömmel tálalod minden esetben a vacsorát is. De csak úgy, ha betartod a 7 alapvető ergonómiai követelményt.

 

 

 Konyha1.jpg

 

Tovább a teljes cikkhez

 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha tervezés helytakarékos


2014.07.08. 09:14 sulyazsu

4 tipp a tökéletes gyerekszobáért

A recept, hogy a gyermeked szobája

 

is tökéletes legyen

 

Te is a legjobbat akarod gyermekednek? Szépet? Olyat, amilyen neked sosem volt? Minden esetben, igaz? És még a gyerekszoba kialakításában is, igaz? Akkor neked való ez a bejegyzés.

 

Ebben a bejegyzésben ugyanis leleplezzük azt, mit is gondolunk mi felnőttek tévesen a gyerekszobáról és milyen szempontokat kéne igazából figyelembe venni, mikor megtervezzük csemetéink saját életterét.

 

Elárulom, mitől is más a gyerekbirodalom, mint a felnőtt és miért kell mindig külön hangsúlyt fektetned a kialakítására.

Első és legfontosabb tényező: a gyermekeid nőnek.

 

 

vibel3.jpg
 

Tovább a teljes cikkhez

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


2014.06.25. 12:08 sulyazsu

Tippek az ideális dolgozósarok kialakításához

Ime a titok, hogy az otthoni munkavégzés

szórakozás legyen

 

Van, aki szereti az otthoni munkavégzést, van aki nem, de mégis csinálnia kell. Mindegy melyik csoportba tartozol, saját dolgozósarkodban jól érzed majd magad, ha megfogadod a következő néhány jó tanácsot.

 

Ha már annyira lestrapált vagy, hogy hazaviszed a munkádat, legalább ezt a rövid időt egy ergonómiailag is megtervezett, kényelmes és hangulatos dolgozósarokban töltsd.

Tovább a teljes cikkhez

 

zona de trabajo homepersonalshopper7.jpg 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: asztal dolgozószoba


2014.06.24. 12:02 sulyazsu

A tuti recept, amivel lakásodat csak egyszer kell berendezned

Fogadd meg ezeket a tanácsokat, hogy ne tervezd félre lakásodat

 

Éppen új lakásodba készülsz beköltözni? Változtatni szeretnél régi lakásod hangulatán, új berendezéssel, dekorációval szeretnéd feldobni?

Nem kell elvégezned a 2-3 éves enteriőr tervező képzést, ha éppen életed legjobb, egyetlen és legtökéletesebb lakását szeretnéd berendezni.

 

Ha figyelmesen olvasol tovább, álmaid lakása lesz az eredmény, amit barátaidnak is büszkén mutogathatsz majd.

 

 

mérce.jpg

 

 Tovább a teljes cikkhez

Szólj hozzá!

Címkék: bútor lakberendező helytakarékos enteriőr tervező