HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2015.12.14. 11:34 sulyazsu

Ha Mérleg a csillagjegyed, ilyen otthon való neked

10 tipp a Mérleg tökéletes otthonához

Kedves Mérleg, ugye, Te is vágysz egy igazán harmonikusan berendezett, kényelmes és hangulatos otthonra? Egy olyan otthonra, ahova örömmel mész haza és lazulsz el végre egy fárasztó nap után.  Ha eddig ezt nem sikerült elérned, nézz most kicsit körül a lakásodban, olvasd el a következő tanácsokat és változtass az otthonod berendezésén. Néha csak egy kicsi változtatás is elég lehet.  De hogy mi is legyen ez? Alábbi sorokban megtalálod Te is, mi a tökéletes otthon receptje neked, ha Mérleg a csillagjegyed. Csak olvasd végig és próbáld ki a tippeket.

 

Kezdjük az asztrológiai személyiségjegyek átgondolásával.

Mérlegként határozott értékrendet képviselsz, melynek fő elemei.

Egyensúly,

Szépség

Harmónia,

Béke,

Ellentét,

Nyugalom

 

Imádod a társasági életet, melyben rengeteg embert elbűvölsz könnyedségeddel. Barátságosnak és diplomatikusnak ismer a külvilág és híresen kifinomult ízlésed van. Bár néha nehezen döntesz, de ha a következő tippeket követed nem fogsz mellé.

 

Fontos számodra a környezeted szépsége ezért hát kifejezetten fontos számodra, hogy otthonod tökéletesen legyen megalkotva. Mert számodra az otthon is egy alkotás, amelyben szeretsz gyönyörködni, de amelyben jól is érzed magad. És mivel a kényelem is fontos az életedben, ennek a kettőnek egyszerre kell teljesülnie.

Jó hír számodra, hogy a Vénusz uralma alatt születtél, ezért jó érzéked van a lakberendezéshez, és úgy tűnik veled született vágyad, hogy széppé varázsold a környezeted, s ebben mindig a tökéletességre törekszel.

Gyakorlatban azonban szereted a nyugodt, kissé hedonista életet, és határozatlanságra is hajlamos vagy ezért, aztán vigyázni kell, nehogy kaotikus egyveleggé váljon az otthonod a sokféle stílus közötti variálásban.

1. Tipp:

Figyelj arra, hogy már az elejétől kezdve egy stílus és téma mentén tervezd az otthonod.

 

2. Tipp:

Használd a távol-Keleti stílust

Jó stílus lehet számodra valamelyik a távol keleti stílusok közül (japán, kínai.), ezek a maguk határozott, hűs, levegős, elegáns jellemzőivel közel állnak hozzád. S ezek jól alkalmazhatók a lakás legfontosabb tárgyain. Szinte úton-útfélen találkozhatsz keleti tárgyakat forgalmazó boltokkal, ahol kedvedre válogathatsz a lakberendezési bútorokból és kiegészítőkből. Hajlamos vagy, hogy elégedetlen legyél saját munkáddal, de hidd el, születetten kiváló az ízlésed a formák és színek világában. Bátran látogasd ezeket a boltokat és nyugodtan hallgass az ösztöneidre, ha válogatod az otthonod hozzávalóit.

 merlegnappali.jpg

Intellektuális ember lévén szereted, ha másokkal is megoszthatod a lakás szépségeit. Nagyon fontos számodra a társasági élet, az emberi kapcsolatok ápolása. Gyakran azért is hívod meg barátaidat, hogy megerősítsenek abban, milyen fantasztikusan és ízlésesen rendezted be otthonod.

 

3. Tipp:

Már a bejárat és az előszoba is tükrözze az otthonod

 

Ha keleti stílusok közül választasz, biztosan nyugodt, tiszta, és derűs lesz otthonod. Főleg modern otthonban állhat jól a keleti hangulat megvalósítása. Már a bejáratnál hozd létre az átmenetet a külvilág zaja és az otthon megnyugtató hangulata között. Távol-keletnél maradva válassz a motívumok közül: szobrok, kellemes szélcsengők, kavicsok közvetítik a harmóniát.

Törekedj arra, hogy az előszobában rend legyen, és az egyes ruhadarabokat, cipőket rejtsd el egyszerű vonalvezetésű, minimalista szekrényekbe. Számodra is mindig fontos a kezdeti benyomás.

 

4. Tipp:

Alkalmazz kontrasztokat a nappaliban

 

Nagyon találó, kellemes és otthonos lesz számodra, ha erős kontrasztok lesznek körülötted, ezzel érezheted magadénak azt a hangulatot, ami folyton benned munkál: megtalálni az egymással szemben álló végletek közötti kompromisszumot. Ezért tanácsos a falakat halvány színűre festeni, (fehér, törtfehér esetleg halvány zöld, kék, rózsaszín) csak kis felületen mintát alkalmazni és mindehhez sötét bútorokat választani.

Padlóra válassz természetes hatású faburkolatot, nem kell ragaszkodni szőnyeghez, de ha szeretnél, akkor inkább szőtt, bordázott anyagú, nyers színű megoldások közül válassz, ezek is legyenek inkább természetességet közvetítők.

Sötét bútorok legyenek: wenge vagy fekete kőris árnyalatban, ha fa hatásút szeretnél.  Modernebb fekete bőr, műanyag és acél bútorok is megadják a szükséges kontrasztot. Nappaliban töltött kényelmes órák kedvéért, pedig legyen a díványod elegánsan fehér és válassz hozzá elütő színű párnákat.

 merlegnappali2.jpg

 5. Tipp:

Romantikus hangulatfényeket tervezz be

Lágy, romantikus fények nélkül nem lesz otthon a lakásod, így ezekről se feledkezz meg. Távol-keleti hangulatú papírlámpások

Ablak előtti rizspapírra emlékeztető pliszék remek megoldást kínálnak, de arra figyelj, hogy színben is harmonizáljon a lakás többi kiegészítőjével.

Számodra kiváló hangulatot ad majd a padlóra elhelyezett kisebb fényerejű megvilágítás, ez nem ragyogja túl a többi dekorációt, nem uralja a hangulatot, kellemes légkört varázsol majd köréd. Akár a szoba két ellenkező pontjára is helyezheted, mert Mérlegként szinte mindenben keresed az ellenpólusokat, az ellentétek kiegyensúlyozását. Otthonodban ebben a formában meg is teheted.

 

6. Tipp:

A konyhád is alkalmas a kontrasztok kifejezésére

Konyhádban is tudod alkalmazni a kontrasztokat. Akár anyagokban akár színekben. Példaként legyen a padló fából, - ami természetesen vizes közegbe valóan lekezeltek- Sőt, ha a távol-keleti témánál maradsz itt is, bambusz parketta lehet a legjobb megoldás-. Képezd kontrasztot a falakkal, vagy a frontokkal. ( világos, fehér) A konyhapult legyen gránit, sötét.

A berendezési dekorációk között is legyen némi kontraszt, fehér-fekete porcelánok, vagy fali csempék, dísztárgyak.

 merlegetkezo.jpg

 7. Tipp:

Harmóniát és nyugodtságot teremts a hálószobádban

Hálószobádban is kövesd az egyszerűséget, nem kell flancos ágy, egyszerűbb, akár fejvég nélküli ágyban is jól fogsz tudni aludni. Ezzel a távol-keleti egyszerűséget is követheted. Mondanom sem kell a természetes padlózatot, meleg fa és természetes szőnyeg. Minimális hálószoba bútorzat, esetleg egy vesszőfont szék, nyújthat látványt.

 merleghalo.jpg

8. Tipp:

Fürdőszoba a szépítkezés jegyében fontos, de maradjon ez is egyszerűen berendezett

Leginkább egy padlóba süllyesztett kád illene hozzád és a keleties enteriőrhöz, de nyilván ez kevés otthonban kivitelezhető. Ezért hát megfelelő kompromisszum lehet, egy egyszerű mély kád, amelyet néhány, kellően hangsúlyozott lépcsőn érsz el. A fürdő padlózata legyen fa hatású, ez éles kontrasztot képezzen a falburkolattal. Padló legyen sötétebb. Bútorzat is legyen sötétebb a falnál.

 

9. Tipp:

Ruhák tárolásához elegendő szekrényt biztosíts

A keleti stílust követő szigorú szabályokhoz rengeteg tárolóhelyre van szükség, mert a dolgaidat rendben kell tartani. Mivel Mérlegként imádod a divatot, hajlamos vagy rengeteg ruhát tartani,-esetenként széjjel hagyni- így szükséged lesz egy tágas szekrényre, ami segít a rend összképének kialakításában. És ugyebár a külsőségek fontosak számodra. 

 

10. Tipp:

Díszítésnél is kövesd a kevesebb több elvét

Ne vidd túlzásba a díszítőelemeket, ne zsúfold össze őket. De hogy milyet válassz? Az ajánlott stílusból kiindulva a keleti kalligrafikus díszítés jól illik majd otthonodba. Egy bekeretezett képként, vagy fali dekorációként. Akár tapéta akár falmatrica formájában. Növényi díszítésként lótusz, bambuszt ábrázoló témák illenek hozzád. Emellett keletiest tárgyak fekete -fehér kontrasztban emelik a harmóniát otthonodban. 

Képek forrása

 További útmutatót szeretnél saját lakásodra szabottan, itt kérdezhetsz: info@lakberakademia.hu

Addig is ,

Lakj Jól

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr448171308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása