HTML

Minden Design

Sulya Zsuzsanna, az Interior Designer blogja. Lakásodra szabott tanácsért,tervezésért hívj vagy írj bátran: info@lakberakademia.hu, www.lakberakademia.hu

Facebook

Bejegyzések

Nincs megjeleníthető bejegyzés.

Friss topikok

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

2012.12.12. 21:43 sulyazsu

LED szőnyeg Brinkus Kata módra

Tegnap nem mindennapi társaságban töltöttem estém néhány óráját.

Egyik kedves kollégámmal, aki nem mellesleg villamosmérnök, ellátogattunk Brinkus Kata textiltervező otthonába. Ők már több éve dolgoznak együtt, s most engem is beavattak apró műhelytitkaikba.

 S hol találkozik a mérnök és a textiltervező szakma? Hát a LED világítással díszített szőnyegeknél.  

85.LED-es Holdsav.jpg87. Buborek-fenyfolias.jpg

munka fazis minta 012 (2).JPG

102. Napfolt.jpg

Már számos olyan egyedi tervezésű szőnyeg került itthon és külföldön magánlakásokba, aminek egyik különlegessége a csillagokként tündöklő LED pontocskák. A technika és ötlet 2007 óta magyar szabadalmi jogvédelem alatt áll.

A Kata által tervezett, kézzel tűzött szőnyegekben a különböző színek és szálhosszúságok adják ki a megálmodott mintát. Ötleteit először papírra veti, amit felnagyít életnagyságúra, majd a gyártó műhelyben felrajzolja egy keretre feszített hordozó anyagra.

Miután a szőnyeg elkészült, a fő motívum szálait a tervező gondos munkával maga alakítja /vágja a megfelelő hosszúságúra. Munkaeszköze nem más, mint egy Fiskars minőségű olló, s elektromos birkanyíró gép.  Bizonyára törzsvásárlói kedvezménye van, mert mint említette sűrűn kell cserélnie azokat, hiszen nem feltétlenül ilyen intenzív igénybevételre tervezték őket.

143. balos kutyaval.jpg

Image 4537.jpg25477_1314499316781_4306587_n.jpg

LED  hajszálvékony flexibilis kábelezését hozzáértő kollégám végzi, belefekteti a szőnyeg szálai közé, s szilikon kivezető cső tereli ki a fény útját a szálak közül. Mindez külső tápegységből kapja az energiát. Vízhatlanságának köszönhetően tisztítása olyan, mint bármely más szőnyegé.

Ahhoz hogy ez a technika észrevétlen maradjon, a kész enteriőrbe megfelelően kell betervezni a szőnyeget, mintát és a kábelek útját. Például a szőnyeg egyik végét az ágy alá betervezve,  kissé becsúsztatva úgy hogy az ne zavarja meg  a mintát és élvezhető legyen a látvány.

 S hogy milyennek ismertem meg Katát?

Mint egy "fülbemászó dallam": kedvessége, mosolya, vidámsága, barátságos személye észrevétlenül belopta magát szívembe.  Mindezek mellett  szakmai kompetenciája és ambiciózus munkakedve is lenyűgözött. Én csak megköszönni tudom a tegnap esti beszélgetést.

84.vilagos DNSKep 104.jpg

mail.google.com.jpg

24. Munkafolyamat.jpg

Love...kerek szony targy-001 (2).jpg

DSC_3336.jpg

fénykép.jpg

Image 4540.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szőnyeg


A bejegyzés trackback címe:

https://mindendesign.blog.hu/api/trackback/id/tr844957221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása